Před časem jsem dal dva příspěvky o zobrazení mrtvoly Ježíše Krista, Syna Božího. Na kříži a pod křížem. Vyjádřil jsem své pocity ohledně vykreslování toho, kdo žije jako mrtvý, mě ponižuje. Že s Ním žiju, mluvím s Ním denně, On mluví ke mně. I když udělal velké a nepředstavitelné věci z lásky ke mně, i když zemřel za má viny a hříchy, aby mě zachránil a přivedl k Bohu, žije dnes! Vím že zemřel na kříži ale už tam není. On není pod křížem. A není ani v hrobě. Porazil smrt a žije dnes. A tak to bude navždy. Proto je pro mě nepochopitelné vidět jeho portrét nebo sochu jako mrtvou. Takhle Ho neznám.
Na příspěvky zareagovaly stovky lidí. Většina souhlasí s tím, že ostatní, zejména z řad katolické církve, zhoršili. Říká se, že je to symbol jejich víry, připomínka Kristovy oběti. Na argumenty, že Bible je naprosto proti zobrazení "svatých soch" reagovaly podrážděně, naštvaně. Často se opakovaly argumenty, kdo jsem, abych Bibli vysvětloval, že jsem příliš nevzdělaný a neschopný ji pochopit. Přemýšlel jsem o tom.
Přišel jsem na to, jak to chodí. Pro člověka, který víceméně nikdy nekonvertoval a znovu se narodil, je čtení Bible něco zbytečného, přímého rouhání. Nepotřebuje slovo Boží, stačí, co říká kněz, kněz nebo zástupce. Je chytřejší, vzdělanější. V sídle RKC ve Vatikánu nebo v sídle Strážní věže ve Warwicku jsou však pomazaní nakladači a všichni, kdo patří do této organizace, musí věřit tomu, co se jim řekne. Vypněte mozek, čtěte Bibli pouze s vysvětlením. I kdyby tam byla, nevím jakou hloupost, ji přijmout.
Místo toho máme zaslíbení: „Jestli budete v mém slově, jste skutečně mými učedníky a poznáte pravdu a pravda vás osvobodí. ” “ (Evangelium Jana 8:31-32) a “Ale Utěšitel, Duch svatý, kterého Otec pošle v mém jménu, vás naučí všemu a připomene vám vše, co jsem vám řekl. ” (Evangelium Jana 14:26).
Pravda, někomu stačí, co se naučil v náboženství nebo slyšel v kostele. Ale pokud chce někdo jít dál, bez Bible, živého Božího Slova, bude ztracen a uvěří nějaké bláznovství. Přes 2000 let dějin křesťanství bylo vytvořeno a šířeno neuvěřitelné množství bludů a kacířství, které potlačovaly čistou učení církve. Součástí těchto trendů je zobrazování soch mrtvého Krista na kříži nebo pod ním.
Když přicházely komentáře a názory, přemýšlel jsem o tom, co někteří tak vehementně obhajují, že obrazy a sochy jsou zásadní pro budování naší víry. Omlouvám se, ale tohle je hloupé. I v přímém rozporu s poselstvím Písma.
"Neboť kráčíme vírou, ne zrakem". „(2. Korintským 5:7)
Miluješ ho, i když jsi ho neviděl. „I nyní ho nevidíte, ale věříte a radujete se s nevýslovnou radostí, plnou slávy, (1). 1 Petr 1:8)
No pokud někdo potřebuje vidět Pána Ježíše Krista mrtvého, aby uvěřil, je mi jich líto. Víra se nevybuduje pohledem na sochy a obrazy. Víra, která zachraňuje, vychází z vědomí naší vlastní bídy a hříchu a naděje, kterou Bůh nabízí skrze poselství evangelia.
Proto nebuďte hloupí a nezůstávejte ignorantští. Otevřete svou Bibli, začněte dnes, ačkoli s evangelií a požádejte Boha, aby vám dal porozumění. Zahoďte různé definice a učení a hledejte, co v nich Bůh skryl speciálně pro vás. Odložte všechno, čemu jste dříve nevěřili/věřili, a nechte se vést Duchem Božím a dá vám porozumění. Dělá to i dnes. A vzdejte se uctívání a okouzlení sochami mrtvol Ježíše Krista. Ti, kdo skutečně věří v živého Pána pánů a krále králů, jen zabíjí. Duch Boží to však dává každému i s pochopením a skutečným poznáním živého Boha.
Opravdu, uvědomili jste si někdy, že symbol ženy držící a truchlící nad mrtvým tělem není křesťan? Ani tato situace není v Bibli zmíněna. Naopak příběh babylonské bohyně Semiramis truchlící za svého syna Tammuze je známý po celém světě aneb sumerská bohyně Istar truchlící Dumuzi, v řeckých pohádkách Afrodite Adonis opět. Tento výraz byl recyklován do pseudokřesťanského motivu Mary drží a truchlí za svého syna. Vlastně je to starý pohanský motiv...